Tovenaars spelen de wedstrijd van hun leven en blijven ongeslagen!!

27 11 2012

Woorden schieten te kort voor de prestatie van de De Tovenaars van Tatabanya op 26 november jongstleden! Met een optimale krachtsinspanning werd koploper SDS Rotterdam, die tot op heden nog geen punt liet liggen, op een verdiend gelijkspel gehouden. In een zenuwslopend duel met kansen over en weer bleken de keepers doorslaggevend en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Los van een wedstrijd tussen koploper en subtopper was het ook de wedstrijd tussen de enige twee teams die nog geen wedstrijd hadden verloren deze competitie. Maar ondanks de ongeslagen status was iedere Tovenaar toch enigszins onzeker over het treffen met de koploper. Het team, met meerdere selectiespelers van o.a. IJVV de Zwervers, had namelijk al haar wedstrijden tot nu toe met ruime cijfers gewonnen waar de Tovenaars hun ongeslagen status hadden bereikt met ook een aantal  hachelijke gelijke spelen.

Toch bleek van enig krachtsverschil weinig sprake. Natuurlijk lieten de Tovenaars hun tegenstander het spel maken en namen zij veel tijd voor een zorgvuldige opbouw. In balbezit bleef de Witte Motor erg geduldig en bij balverlies werden de ruimtes direct klein gemaakt en gehouden. De ploeg uit Rotterdam kon hierdoor in de eerste helft bijna niet gevaarlijk worden. Slechts een aantal schoten uit de tweede lijn waren het resultaat.

De Tovenaars wisten wél doel te treffen. Waar eerder Jurriaan Koekebacker nog de paal trof werd een andere kansrijke counter wel afgerond. Opnieuw was het Koekebacker die de aanval opzette en Hugo A-Tjak inspeelde op de rand van de cirkel. Deze speelde ineens door op spits Matthijs van Baarle. Van Baarle bedacht zich geen moment en nam de bal direct op de slof, de doelman kansloos achterlatend: 1-0.

Wat volgde was een enerverend duel waar beide ploegen enorm diep moesten gaan voor een goed resultaat. Een speler van de gefrustreerde koploper liet zich enkele malen onsportief gelden en moest, na herhaaldelijke waarschuwingen van de uitstekende leidende scheidsrechter, 2 minuten naar de kant. Helaas konden de Tovenaars niet profiteren van de numerieke meerderheid.

Toen na 2 minuten de vijftallen weer gelijk waren gaf SDS Rotterdam meer en meer gas. Verdedigende giganten Robbert van den Bogerd en Peter Luijendijk hielden echter met hangen en wurgen stand. Maar ook de aanvallers, waaronder Niels Weij (terug van zijn indiduele trainingskamp in Angola) draagden hun steentje bij aan de verdedigende taken.

Weij liet zien dat het trainingskamp hem als voetballer enorm heeft geholpen, gezien zijn versimpelde, maar veel efficientere manier van voetballen. Hij was menigmaal betrokken bij uitvallen van De Tovenaars en had, zoals gezegd, nog lucht over om mee te verdedigen.

Ondanks het harde werken van de magiërs bleef de koploper gevaarlijk rondom het doel van keeper Leon. De sluitpost keepte echter een uitstekende pot en hield met een aantal goede reddingen zijn team in de wedstrijd. Toch zou hij de gelijkmaker niet kunnen voorkomen. Een goede aanval belande bij de linkshalf van SDS en deze schoot ineens raak middels een mooie droge knal in de verre hoek: 1-1.

In de slotfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Het was SDS dat de aanval koos, maar meerdere keren Hofman in de weg zag liggen. Maar de koploper zag ook De Tovenaars door middel van de wederom geweldig spelende A-Tjak nog twee keer heel dichtbij de winst komen.

Het slotakkoord was voor Koekebacker. Zijn inzet op een pass van A-Tjak werd op miraculeuze wijze uit het doel geranseld door de keeper van SDS. Een gelijkspel was echter de terechte uitslag in dit duel.

Ondanks het gelijke spel blijft SDS Rotterdam ruim aan kop, maar kunnen zij hun perfect season vwaarwel zeggen. De Tovenaars behouden hun 4e plaats op de ranglijst en zijn inmiddels 8 duels op rij ongeslagen. Nog drie wedstrijden tot halverwege de competitie. Zou het ‘de revelatie van de Tweede Klasse’ lukken om dit vol te houden?


Acties

Information

Plaats een reactie