LeV Boys – De Tovenaars

18 12 2012

Opnieuw bericht van uw razende reporter over de revelatie van de Tweede Klasse in de Ridderkerkse Zaalvoetbal Competitie. Wederom zijn De Tovenaars erin geslaagd om hun ongeslagen status van dit seizoen voort te zetten. Ook laagvlieger LeV Boys werd verslagen en daarmee heeft het Sterrenensemble in het wit al 9 wedstrijden op rij niet verloren.

De winst op LeV Boys kwam niet vanzelf, aangezien De Tovenaars een behoorlijke dosis laksheid ten toon spreidde  Onvoorstelbaar gezien het feit dat spits Cees-Jan Crezee, die zich had geworsteld uit zijn ziekbed, kwam zorgen voor morele steun. Zo was de wedstrijd nog geen 16 seconden oud of keeper Leon had de eerste tegentreffer al geïncasseerd. Verdediger Robbert van den Bogerd liep ouderwets te dromen en was zich totaal niet bewust van zijn tegenstander die eenvoudig uit zijn rug wegliep. Toeschouwers op de tribune hadden zelfs het vermoeden dat van den Bogerd niet alleen zijn tegenstander kwijt was maar zelfs de aftrap, de eerste twee doelpunten, de halve rit naar de sporthal en het omkleden voor de wedstrijd had gemist. Gelukkig herpakte Boogie Woogie zich uitstekend, nadat hij wakker werd uit Robbertland.

Ondanks de vroege tegenslag waren De Tovenaars niet wakker geschud. De enige die wel zijn niveau haalde was Hugo A-Tjak. Hij zorgde, ondanks het slechte spel voor de 1-1. De rappe aanvaller was twee keer dichtbij de gelijkmaker vanuit een moeilijke hoek, maar zag de bal ook tweemaal voorlangs gaan. Zijn derde poging was wel raak. Na een goede individuele actie stond hij één op één met de keeper van LeV Boys en faalde hij niet.

De gelijkmaker was helaas geen startsein voor een ommekeer aan de kant van De Tovenaars. Opnieuw werd er onzorgvuldig en laks gespeeld, waardoor ze de bezoekers opnieuw op voorsprong lieten komen. Op de rand van de cirkel kreeg LeV Boys een vrije trap, waarna keeper Leon snel zijn muur liet opstellen door Jurriaan ‘Met B.A.C.K.’ Koekebacker en Peter ‘El Loco’ Luijendijk. Een logische keuze gezien de solide lichaamsbouw van beide heren. Helaas voor de doelman hadden beide heren hier weinig kaas van gegeten. Los van het feit dat hun ‘muurtje’ een aantal mankementen vertoonde, bleken zij zich ook niet bepaald solide meer toen zij al gillend wegsprongen uit de baan van het schot: 2-1 voor LeV Boys.

Toch lieten De Tovenaars zich, na dit testosteron-dieptepuntje van formaat, ditmaal niet uit het veld slaan. Aan de hand van A-Tjak werd de aanval gezocht en ook verdedigend begonnen de magiërs hun vorm terug te winnen. In balbezit was de ploeg nog steeds onzuiver, maar met hard werken en de grillen van A-Tjak werd de achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. Ook deze twee doelpunten kwamen van A-Tjak.

Het gevaar van LeV Boys werd vaak vroegtijdig geneutraliseerd en de spaarzame keren dat zij tot een schot kwamen vonden zij doelman Hofman in hun weg. Met een aantal prima reddingen, waaronder een uitstekende reflex met de punt van zijn rechtervoet, hield hij zijn ploeg op de been.

Toch zou de gelijkmaker alsnog vallen. Niels Weij, die verder een degelijke wedstrijd speelde, liet zijn directe tegenstander volkomen vrij en zag tot zijn afgrijzen de tegentreffer op het scorebord verschijnen: 3-3.

Met nog 5 minuten op de klok werd doelman Hofman in het veld gezet en nam Matthijs van Baarle plaats in het doel. Een wissel die goed uitpakte. Van Baarle toonde zich foutloos als keeper en Hofman bleek als verse kracht een aanwinst in de aanval. Nadat A-Tjak nog de lat had geteisterd en Hofman de paal, zouden De Tovenaars uiteindelijk toch uitlopen naar een 5-3 voorsprong. Een goal van A-Tjak en één Hofman zorgde er voor dat de tegentreffer in de laatste 10 seconden van de wedstrijd, slechts voor de statistieken was.

Met nog 2 wedstrijden tot halverwege deze competitie kan de Trots van zaalvoetbalminnend Ridderkerk voor het eerst in de historie ongeslagen de winterstop halen. Met de twee rode lantaarndragers nog op het programma lijkt dit ook zeer goed mogelijk. Meemaken hoe De Tovenaars ook ZVV Rotterdam en FC Best aan de zegekar binden? Kom dan eens kijken op maandag avond bij De Tovenaars!


Acties

Information

Plaats een reactie