Tovenaars van Tatabanya spelen goed en winnen

21 11 2012

In een rechtstreeks duel met mede-subtopper ZVV de Voetballertjes hebben de Tovenaars uitstekende zaken gedaan. Nog steeds zonder spits Cees-Jan Crezee, maar met vaste waardes Leon Hofman, Hugo A-Tjak, Jurriaan Koeckebakker, Matthijs van Baarle, Robbert van den Bogerd en Peter Luijendijk werd na een spannende wedstrijd met 3-2 gewonnen.

Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd de gehele wedstrijd. De Tovenaars probeerden de wedstrijd  met geduldig positiespel en minder risico in de opbouw te controleren om uiteindelijk in de versnelling toe te slaan. Helaas blijkt de versnelling iets te vaak van één speler te moeten komen, namelijk Hugo A-Tjak. Gelukkig was A-Tjak vanavond in bloedvorm wat onder meer resulteerde in de openingstreffer. Met zijn klassieke korte kapbewegingen legde hij twee verdedigers in de luren om vervolgens van dichtbij de bal snoeihard in de rechterbovenhoek te knallen.

Ondanks de voorsprong en het verzorgde spel wist ZVV de Voetballertjes toch de gelijkmaker te scoren. Balverlies van Jurriaan Koeckebakker leidde een snelle counter in van de bezoekers. Na een korte combinatie wisten zij vervolgens hun beste speler vrij te spelen, waarna deze de bal feilloos in de verre hoek schoof.

Zonder in paniek te raken gingen de Tovenaars opnieuw op zoek naar de voorsprong. Met Koeckebakker in de opbouw en de altijd aanspeelbare Matthijs van Baarle in de punt van de aanval werd menigmaal de vijandelijke helft gezocht. Flankspelers Luijendijk en van den Bogerd hielden het veld goed breed en bleken aanspeelbaar op de juiste momenten. Vooral van Baarle bleek een uitstekende kapstok waaraan vele aanvallen werden opgehangen.

De magiërs zouden na deze sterke periode opnieuw op voorsprong komen. Opnieuw was het A-Tjak die belangrijk bleek. Na een wonderschone actie zorgde hij voor de 2-1, om even later vanaf de achterlijn van den Bogerd in staat te stellen de 3-1 binnen te schieten. Routinier van den Bogerd tekende zo alweer voor zijn tweede treffer van dit seizoen.

Na de 3-1 probeerden de Voetballertjes een directere aanpak door aanvallend meer risico te nemen. Dit resulteerde in een aantal hachelijke situaties waarbij doelman Hofman meerdere keren redding moest brengen. Keer op keer stond de sluitpost op de goedeplek al had hij twee keer de assistentie van de paal nodig.

Ondanks de 3-2 in de slotsecondes van de wedstrijd kwam de zege niet meer in gevaar. Met de drie punten stijgen de Tovenaars naar de vierde plek op de ranglijst met slechts 2 punten achterstand op de nummer 2. Volgende week wacht de zware wedstrijd tegen SDS Rotterdam. Deze ploeg heeft alle wedstrijden tot nu gewonnen, al zal de ongeslagen status van de Tovenaars toch ook enige indruk moeten maken op deze ontketende koploper. Na de wedstrijd tegen SDS wachten de onderste drie ploegen van de competitie, waaronder de puntloze teams FC Best en ZVV Rotterdam Zuid.


Acties

Information

Plaats een reactie