De Tovenaars – Cosa Nostra

14 11 2012

Na 4 weken zonder zaalvoetbal konden de fans van De Tovenaars hun hart weer ophalen. Maar niet alleen de supporters waren hard toe aan een nieuwe match, ook menig speler van De Tovenaars vertoonde inmiddels afkickverschijnselen. Zo begon Peter Luijendijk zijn warming-up al op de trap naar de sporthal. Dynamisch rekkend vergezelde hij zijn teamgenoten, die buiten nog een sportief sigaretje rookten, waarna hij met een ouderwetse steigerung de kleedkamer opzocht om zich om te kleden.

De wedstrijd van vandaag zou gespeeld worden tegen Cosa Nostra. Een ploeg die met 1 punt minder gezien kon worden als een directe concurrent voor de subtop. Een subtop die eigenlijk wordt gevormd door de nummers 2 t/m 11, aangezien er tussen deze plaatsen slechts 5 punten zitten. Om niet omlaag te duikelen op de ranglijst is het dus duidelijk dat er niet verloren mag worden van deze tegenstander.

Toch begon de wedstrijd onfortuinlijk voor de Tovenaars. Goede voornemens werden ondermijnd door balverlies en onzorgvuldigheid. Doelman Leon mengde zich zoals altijd in de opbouw, maar laat zijn doel hierbij als makkelijk doelwit achter. Twee keer balverlies van Matthijs van Baarle zorgde er vervolgens voor dat Cosa Nostra de bal eenvoudig achter doelman Hofman kon plaatsen: 0-2.

Ondanks de snelle tegenslag bleven de Tovenaars zoeken naar de opening in de defensie van de tegenstander. Hofman hield zich iets afzijdig en liet het spel meer over aan zijn teamgenoten. Dit bleek een goede zet, want al snel volgde de aansluitingstreffer van van Baarle, die hiermee zijn zwakke start volledig weg poetste. Ook de 2-2 kwam op het scorebord. Ditmaal was het Jurriaan Koekebacker die een uitstekende assist van Luijendijk diagonaal binnen schoot.

Opnieuw bleek echter dat het ongeduld van Hofman de witte magiërs zou opbreken De goalie kwam wederom te ver mee op en zag na balverlies de tegenstander direct scoren in het lege doel. Toen de nummer 10 van Cosa Nostra vijf minuten voor tijd ook nog eens verwoestend de 4-2 binnenschoot, leek niemand nog een stuiver te geven voor de kansen van De Tovenaars.

Voorheen beschikte de ploeg nog over goaltjesdief Cees-Jan Crezee, die over het vermogen beschikte om vanuit het niets meerdere doelpunten te maken. De aanvaller van de Tovenaars zat echter op de tribune op advies van de teamarts. Toen hij hoorde dat hij een aantal weken niet mocht meespelen hield hij zijn hart vast. Het zaalvoetbal ligt hem zeer na aan het hart en ook zijn teamgenoten draagt hij een warm hart toe. Na lang nadenken besloot Crezee, die het hart wel degelijk op de goede plaats heeft, om zijn hart te volgen en te kiezen voor zijn gezondheid. Gelukkig hoefde hij niet alleen op de tribune te zitten. Zijn vriendin Kyra was ook aanwezig om haar hartendief een hart onder de riem te steken.

Zonder de spits in hart en nieren gingen de overige Tovenaars in een uiterste poging op zoek naar de aansluiting. Deze kwam uiteindelijk van de voet van Koekebacker. Met een droge schuiver liet hij de doelman voor de tweede maal kansloos in de verre hoek. Met nog slechts enkele minuten te spelen en een tussenstand van 4-3 zetten de Tovenaars alles op alles om de gelijkmaker te forceren.

Die kwam er uiteindelijk en hoe! Na lang aandringen kreeg Hugo A-Tjak met nog maar 10 seconden op de klok een vrije trap te nemen. Hij speelde direct doelman Hofman aan, die mee opgekomen was aan de linkerkant. Hofman probeerde in één keer de bal voor te geven op van Baarle, maar raakte de bal volledig verkeerd. De afzwaaier ging echter rechtstreeks richting de korte hoek en verraste dankzij de vreemde carambole de doelman van Cosa Nostra in de stuit. Deze trapte volledigmis en zag tot zijn afgrijzen de bal in het net verdwijnen. Direct hierna ging de zoemer, al was deze bijna niet te horen dankzij de ontploffing van gejuich op de tribunes.

Ondanks de lucky goal in de dying seconds gunde iedereen De Tovenaars hun puntendeling. En met deze puntendeling behield De Witte Motor ook de ongeslagen status. Volgende week wacht wederom een directe concurrent voor de subtop, namelijk ZV De Voetballertjes. Opnieuw een prachtig affiche dus graag tot dan!

 


Acties

Information

Plaats een reactie