Tovenaars scoren makkelijk maar incasseren evenvaak

17 10 2012

In de afgelopen twee wedstrijden lieten de Tovenaars duidelijk zien over veel aanvallende kwaliteiten te beschikken. Geleerd van de fouten uit het verleden werd er echter niet. Ongeduldig aanvallen gecombineerd met slordig balverlies zorgden voor veel defensieve kwetsbaarheid.

Na de uitstekende competitiestart met 2 winstpartijen en 1 gelijkspel traden de Tovenaars aan tegen Farting Lissabon, een ploeg die beduidend lager stond op de ranglijst. Deze wedstrijd moest de trots van Ridderkerk het doen zonder de spits Cees-Jan Crezee, hij was op zakenreis in het thuisland van Dé Tovenaar allen Tovenaars. Zonder deze belangrijke schakel in de voorhoede werd er een wisselvallige wedstrijd gespeeld. Grootste probleem was het ontbreken van de juiste balans in het veld. Opbouwend werd vaak geen vrije ruimte op de helft van de tegenstander gevonden en wanneer dit wel lukte was de ploeg in balbezit veel te slordig. Het verre opkomen van doelman Leon Hofman zorgde er daarnaast voor dat de tegenstander vele malen gevaarlijk kon worden richting het lege doel van de magiërs. Zij zouden uiteindelijk ook zes keer weten te scoren deze wedstrijd.

Gelukkig voor de ploeg werd het doel van Farting Lissabon ook zes maal gevonden. Zo scoorde Hugo A-Tjak driemaal en was doelman Hofman ook twee keer trefzeker, waaronder een goal in de laatste seconden van de wedstrijd. De zesde en mooiste treffer kwam op naam van Matthijs van Peerle. Hij promoveerde een lange bal van Hofman tot een doelpunt, door de bal achterwaarts in de korte hoek van het doel te koppen. De manier waarop was vooral van grote ‘schoonheid’… met de armen strak langs het lichaam en uiteraard met de ogen dicht. De typische houding van deze flegmatieke linkspoot kan nog het best worden omschreven als een bewegende vorm van de internetrage ‘planking’ (spreek uit: plèng-kìng).

Gezien het slordige optreden van de mannen in het wit was het gelijkspel terecht, maar op basis van de kwaliteiten hadden de Tovenaars deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen.

Ook de volgende wedstrijd zou eindigen in een doelpuntenfestijn. Tegen het sympathieke ZVV Kampers Groep werd een atractieve wedstrijd gespeeld met uiteindelijk 10 goals, netjes verdeeld over beide ploegen. De Tovenaars werden net als vorige wedstrijd vaak in de omschakeling geklopt. Ditmaal was dat echter meer de verdienste van de tegenstander dan de fout van de Tovenaars. Toch zou de ploeg erg gebaat zijn bij een betere balans in het veld. Ondanks de versterking van Peter ‘Het Graniet’ Luijendijk is de ploeg nog steeds onvoldoende in staat om vanuit een goede organisatie te spelen en minder kwetsbaar te zijn bij balverlies.

Wat ook niet hielp was het optreden van doelman Hofman. Meerdere malen stond de goalie, zonder dit te beseffen, volledig verkeerd opgesteld en dekte hij voornamelijk de cornervlag af. Het lege doel achter hem kon vervolgens makkelijk worden bestookt door de tegenstander. Toeschouwers vermoeden dat ‘el Gordo’ nog lichtelijk aangeschoten was van het verjaardagsfeest van teamgenoot Robbert vd Bogerd. Hofman zelf deed dit af als onzin. Volgens hem was het waarschijnlijker dat er dan een aantal andere Tovenaars stomdronken op het veld hadden moeten rondlopen. De naam van Jurriaan ‘Looping Louie’ Koekebacker werd genoemd, maar niet bevestigd.

Hofman maakte zijn zwakke optreden uiteindelijk nog enigszins goed met de gelijkmaker in de laatste minuut. De andere vier goals kwamen op naam van A-Tjak, Crezee, Koekebacker en van den Bogerd. Laatstgenoemde bekroonde zijn 27e verjaardag met een knap schot in het dak van het doel en tekende zo voor zijn eerste treffer van dit seizoen.

Pas op 12 november zal de volgende wedstrijd worden gespeeld. Dan verwachten wij opnieuw veel goals, maar deze keer in het voordeel van onze helden in het wit.


Acties

Information

Plaats een reactie