Hagé International – De Tovenaars

25 09 2012

Met vier punten uit 2 wedstrijden beleven de Tovenaars een uitstekende start van dit seizoen. De tegenstander van vandaag, Hagé International, beleeft echter een nog betere start met 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden. Samen met SDS Rotterdam stond Hagé dan ook op de eerste plaats in de Tweede Klasse van de Ridderkerkse Zaalvoetbalcompetitie.

Met een fitte selectie, 4 van 7 aanwezigen hadden het weekend voorafgaand aan deze match nog  100 loodzare fietskilometers volbracht, gingen de Tovenaars voortvarend van start. Met veel geduld en prima positiespel werd gezocht naar openingen in de defensie van de opponent. De actieve Hugo A-Tjak bond vaak 2 tegenstanders aan zich en ook de opkomende verdedigers Robbert van den Bogerd en Leon Hofman kwamen vaak gevaarlijk rond de cirkel van de koploper. Een actie van A-Tjak zou uiteindelijk voor de openingstreffer zorgen. Hij snelde langs zijn dubbele dekking en bereikte vervolgens feilloos de vrijstaande Hofman. Deze schoof de bal vervolgens in de vrije verre hoek van het doel.

Wat volgde was een sterke fase met voornamelijk kansen voor de Tovenaars. Hofman raakte de paal, van den Bogerd miste het doel op een haar na en de sterren van Slikkerveer 8, Jurriaan Koekebacker en CJ Crezee, strandden beiden op de doelman van de tegenstander. Aanwinst Peter Luijendijk was nog het dichtst bij een treffer. Zijn volley uit een corner van Crezee verdween ternauwernood over het doel van Hagé. Luijendijk, die zijn bijnaam van ‘het stuk Verdriet uit Drievliet’ met zijn sterke optredens inmiddels heeft zien veranderen in ‘het stuk Graniet uit Drievliet’, komt steeds dichterbij zijn eerste treffer voor de Tovenaars, maar zou deze wedstrijd nog niet op de borden komen.

Uiteindelijk was het Hofman die de marge verder uitbouwde. Nadat hij een solo onder de doelman doorschoof, maakte hij op aangeven van Crezee ook de 3-0. En na een ongelukkige tegentreffer, een verdekt puntertje verdween zwabberend in de verre hoek achter doelman Matthijs van Baarle, zorgde Hofman ook nog eens voor de 4-1. De stevige middenvelder liet zich na deze treffer vervolgens dankbaar wisselen om te genieten van een welverdiend stukje rust.

Iemand die ook wel behoefte had aan een wisselbeurtje was spits Crezee. De man die afgelopen zaterdag de slag om de Grebbeberg wél wist te winnen, in tegenstelling tot 400 minder gefortuneerden in 1940 en 1 Tovenaar in 2012, had na 2 wedstrijden nog geen treffers op zijn naam. Diezelfde Cees-Jan ‘Federico Bahamontes’ Crezee  was ook deze avond vooralsnog ongelukkig in zijn afronding. Zo mistte de Adelaar van Toledo een gigantische kans voor open doel, maar wist hij zijn doelpuntloze periode uiteindelijk toch af te sluiten. Een mislukte poging tot een assist op A-Tjak liet de Surinaamse vleugelaanvaller geen andere keuze dan de bal terug te spelen op Crezee. Deze kon vervolgens eenvoudig binnen schieten.  Ook de zesde en zevende treffer van de Tovenaars kwamen op naam van de nummer 9. Opnieuw speelde hij de geheel vrijstaande A-Tjak op onmogelijke wijze aan, om vervolgens zelf wel een panklare pass retour te ontvangen en tot doelpunt te promoveren.

In de tussentijd hadden ook de tegenstanders hun tweede en derde treffer op het bord na laks verdedigen van de Tovenaars. Goalie Van Baarle ging hierin, ondanks veelvuldige kritieken van zijn teamgenoten, volledig vrijuit. De meevoetballende keeper was daarnaast ook zeer attent op diepe ballen van de tegenstander en zorgde vaak voor een overtal-situatie in de opbouw.

Met deze dikverdiende 7-3 zege stijgen de gladiatoren van sponsor Taveerne den Dill, waar vanaf 1 oktober een nieuwe barvrouw acte de présence zal geven, naar de tweede plaats in het klassement. Volgende week zijn de magiërs vrij, maar om de supporters toch iets te geven om naartoe te leven zullen de Tovenaars aantreden tijdens het VMR toernooi, aanstaande vrijdag 28 september in sporthal de Fakkel. De verwachting is dat de ploeg die avond ook zijn eerste prijs van het seizoen zal pakken. Maandag 8 oktober spelen de Tovenaars weer voor de competitie in de laatste wedstrijd van de avond tegen Farting Lissabon. Graag tot dan!


Acties

Information

Plaats een reactie