De Tovenaars – Broekhuis Optiek

18 09 2012

Na de winst van vorige week tegen Pilnak United werd maandag 17 september de strijd aangegaan met Broekhuis Optiek. Deze tegenstander had een ruime nederlaag geleden in de openingswedstrijd en bleek bij de aftrap ook nog eens een man tekort te komen om alle plaatsen in het veld te bezetten. Zo zag het er aanvankelijk goed uit voor de Tovenaars!

De start van de ‘Witte Motor’ was dan ook voortreffelijk. Geduldig speelden zij de man-meer-situatie uit en zochten zij naar openingen in de defensie van Broekhuis.  Binnen een paar minuten was de eerste treffer dan ook een feit. Leon Hofman ontving de bal vanuit een corner van Cees-Jan Crezee. Hij had ruim de tijd om de bal voor zijn linkerbeen te leggen en schoot van buiten de cirkel onberispelijk raak in de linkerkruising.

De Tovenaars bleven verder op zoek gaan naar treffers, in de wetenschap dat een aantal spelers van Broekhuis Optiek onderweg waren om hun teamgenoten te hulp te schieten. Deze zoektocht resulteerde in nog eens 2 treffers. Beide keren was het Jule ’het Kanon’ Koekebacker die de treffer voor zijn rekening nam. Allereerst maakte hij een uitstekende loopactie waarna hij de bal kon ontvangen op de cirkel van de tegenstander. In één beweging nam hij de bal mee om vervolgens keurig binnen te schuiven in de verre hoek. De tweede treffer viel na goed doorjagen van Hofman. De middenvelder ging alleen op de keeper af, maar stelde Koekebacker precies op tijd in staat om zijn tweede goal in het lege doel te schuiven.

Of het komt door zijn speelminuten bij Slikkerveer 8 of het feit dat hij niet meer naar de plafondverlichting kijkt wanneer hij op doel schiet, laat ik even in het midden… maar duidelijk is dat de doeltreffendheid van deze bonkige spelmaker enorm is toegenomen. Hiermee is jammer genoeg ook zijn zelfoverschatting verder toegenomen, getuige de kritiek op zijn minder doeltreffende teamgenoten. Het is mogelijk dat er een interventie nodig is om hem tot de orde te roepen.

Na de 3-0 arriveerden de extra spelers voor Broekhuis Optiek en waren de aantallen weer gelijk. Wat volgde was direct een aanvalsoffensief van de getergde tegenstander. De nieuwe spelers bleken ook voetballend beter te zijn dan hun teamgenoten die wél op tijd waren. Het aandringen van Broekhuis in combinatie met de lakse houding van de Tovenaars resulteerde in een tweetal tegentreffers en een 3-2 ruststand. Toch herpakten de mannen van Taveerne den Dill zich opnieuw en brachten de marge snel weer op twee. Een individuele actie van Leon ’Büttner’ Hofman resulteerde in de 4-2.

Het ontbreken van extra wissels, de selectie bestond vandaag slechts uit 6 spelers inclusief de doelman, brak de magiërs tenslotte toch op. Ondanks hard werken van aanwinst Peter Luijendijk, die snel is gewend in de equipe van speler/coach CJ Crezee, kwamen de bezoekers snel weer op 4-3. Een ongelukkige bal door de benen van doelman Matthijs van Baarle eindigde in de goal.

Ondanks de derde treffer van Koekebacker was het slotakkoord voor Broekhuis Optiek. Tweemaal straften zij fouten van de Tovenaars genadeloos af en bepaalden de eindstand op 5-5. Al met al een terechte uitslag, al hadden de Tovenaars met een betere en scherpere instelling deze wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Volgende week wacht HAGÉ International in de Beverbol, de nummer laatst van vorig seizoen en een tegenstander waarvan de laatste twee ontmoetingen werd gewonnen. Tot volgende week!


Acties

Information

Plaats een reactie