De Tovenaars – Drukkerij Tricop

13 12 2011

Waar veel tegenstanders het duel tegen de Tovenaars van Tatabanya als dé wedstrijd van het seizoen zien, is dit andersom allerminst het geval. Zo was ook het duel tegen koploper Tricop voor de ‘Witte motor’ just another day at the office. Ondanks een gat van 6 punten en een beduidend beter doelsaldo van de opponent waren de Tovenaars alles behalve onder de indruk.
 
In een veranderde opstelling, Robin Punt nam plaats onder de lat omdat Leon Hofman de afwezige Hugo A-Tjak in het veld verving, werd vol goede moed aangetreden. A-Tjak, tevens winterkampioen in de 3e klasse D zondag regio West II, moest verstek laten gaan vanwege het vieren van de aankoop van zijn schitterende penthouse in hartje Rotterdam. Kleine jongens worden groot, zo ook de flegmatieke rechtervleugelverdediger van sv Slikkerveer en de Tovenaars. Om zijn afwezigheid goed te maken, heeft de sympathieke rechtspoot met Indisch-Surinaamse bloed iedereen uitgenodigd om een saté-tje mee te prikken in zijn nieuwe stulpje. Uiteraard staat de deur ook open voor de trouwe supportersschare van de TVT.
 
De start van de wedstrijd begon voortvarend voor de Tovenaars. In de eerste 5 minuten werd meerdere malen het doel van Tricop gezocht. Nadat eerder Niels ‘Flying high’ Weij een pass van Hofman niet tot doelpunt kon promoveren, was het even later wel Cees-Jan Crezee die het net wist te vinden.  Het was opnieuw Hofman die na een goede rush de vrijstaande Crezee wist te vinden. ‘Der Phantom’ was net op tijd om de instormende doelman van Tricop te verschalken met een even mooi als subtiel stifje: 1-0.
 
Wat volgde was een gelijk opgaand duel met kansen over en weer. Waarom Tricop bovenaan staat is ons een raadsel, maar het zal iets te maken hebben met de snelle en technisch vaardige spelers die tevens over een beduidend grotere longinhoud beschikken dan de spelers uit Tatabanya, Hongarije. Toch hielden de Tovenaars lang stand en waren zij ook in de omschakeling soms gevaarlijk, al ontbrak bij de diesels Jule Koeckebakker en Thijs van Baarle de absolute startsnelheid om de verdediging van Tricop te omspelen. De grootste wapenfeiten bleken een drietal afstandschoten van Hofman.
Grote uitblinker aan de kant van de magiërs was gastspeler Robin Punt. Wanneer deze oud-doelman van o.a. sv Slikkerveer A1 meedoet, speelt hij altijd goed. Ook deze avond hield hij lange tijd met handen en voeten zijn doel schoon. Eén enkele keer was hij niet in staat om redding te brengen, toen een middenvelder handig wegdraaide bij topscoorder Crezee en hard en hoog inschoot: 1-1.
 
Dit was het startsein voor Tricop om een tandje bij te schakelen, maar zoals eerder bleek is ook de ploeg van sponsor Taveerne den Dill in staat om het tempo op te schroeven. Ondanks stevig aandringen hielden zij, onder leiding van mandekker Robbert ‘de Zeis’ van den Bogerd, de tegenstander op 1-1  en was er zelfs een uitstekende mogelijkheid voor Hofman en Crezee om de volledige 3 punten binnen te slepen. Na een onderschepping 2 minuten voor tijd, kon Hofman alleen op de doelman af maar zijn schot miste precisie en kon worden gekeerd. Ook de rebound van Crezee was niet zuiver genoeg om de doelman te passeren, waardoor beide ploegen met een punt huiswaarts keerden.


Acties

Information

Plaats een reactie